over ons

Video Aspect Ratio: 4:1

over ons

Tjalling oprichter Stilte.nl

Wie is tjalling?

Ik wil alles uit het leven halen en doe niet aan conventies, een gezonde balans houden is daarbij voor mij essentieel. Dat ik me dagelijks gelukkig voel is voor mij belangrijker dan ‘al die te bereiken doelen’. Geeft iets mij in het huidige moment niet een prettig gevoel, dan stop ik er meteen mee of begin ik er niet aan. Ga ik mezelf soms weer even voorbij, dan brengt meditatie me altijd weer terug naar de kern.

 

Meditatie is op mijn pad gekomen omdat ik vroeger leed aan migraine, alles had ik ervoor over om ervan af te komen. Zelf had ik nooit aan meditatie gedacht, voor mij was dit altijd iets voor mensen met veren in hun haar, dansend rond haardvuren. Dit veranderde voor mij toen een collega 13 jaar geleden op popte met een video op Facebook. Meteen na het zien van die video heb ik besloten om het toch eens te gaan onderzoeken. Wat er sindsdien allemaal gebeurd is, is lastig in woorden uit te drukken. Magisch leven, komt het meest dicht in de buurt, denk ik. Dingen gingen weer stromen en ik kreeg opeens zoveel meer voor elkaar. De migraine is er niet van weggegaan, maar er beter mee kunnen dealen, dat kan ik nu zeker.

 

Meditatie betekent voor mij absoluut niet veranderen in een kamerplant, wellicht kom je daar ooit nog weleens achter als je me beter leert kennen.Loes oprichter Stilte.nl

Wie is Loes?

Het gaat heel onbewust en zonder dat je erg in hebt: het mee gaan in de stroom, te volgen wat anderen ook doen en je leven te leiden zoals ‘het hoort’. Op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat ik me realiseerde dat ik ver van mijzelf af stond. Wat de maatschappij van mij ‘verwacht’ past helemaal niet bij mij en het leven wat ik op dat moment leefde was niet wat ik wilde.

  

Vipassana meditatie, bracht mij de antwoorden. Tijdens mijn eerste tiendaagse stilte-retraite leerde ik de betekenis van de stilte kennen. In de stilte leerde ik afstemmen op mijn intuïtie. Een gevoel van ultieme gelukzaligheid, kalmte en innerlijk rust kwam over me heen. Met deze staat van zijn, richt ik sindsdien ook mijn leven in. Dit zorgt voor een leven in flow en een overall gelukkiger dagelijks leven.

vrijheid, blijheid

vrijheid, blijheid

Wij zijn al 15 jaar ondernemer. Ondernemers gaan zichzelf nog weleens voorbij. Het zal wel een ondernemerskwaaltje zijn. Wij proberen zo goed als mogelijk hiervoor te waken.


Beperkt iets ons in onze vrijheid, dan starten we het niet. Geld en status zegt ons niet veel, tijd wel. Die tijd gelukkig doorbrengen staat bovenaan ons prioriteiten lijstje.


Wat vrijheid voor ons betekent? Onze tijd kunnen invullen op een manier en op een plek wonen die goed voor ons voelt. Voor ons is die plek het strand.


Zo hebben we een tijdje in Mauritius en op de Cariben gewoond. Het leven in dit soort landen zorgt er automatisch voor dat je van tempo vertraagt. Niet vechten tegen de tijd, maar er mee samenwerken. 's Ochtends met een kopje koffie op het strand een boek lezen of luisteren, om vervolgens in een paar uurtjes tijd dingen voor elkaar te krijgen waar je voorheen dagen voor in je scherm gedoken zat. 

Tjalling en Loes oprichters Stilte.nl

af en toe het bos in vliegen

Wij beiden houden wel van uitdagingen. Dat betekent soms dat je met een kite het bos in wordt geslingerd, maar ja dat hoort er dan ook bij. Gelukkig konden we er daarna om lachen. Wij nemen onszelf ook niet al te serieus, gewoon dingen proberen en kijken waar je op uitkomt. Dat je dan soms op je bek gaat, tja. 
Monni hoofd administratie Stilte.nl

Monni

Hoofd administratie binnen ons bedrijf: Monni, kort voor Monica. Monni is een straathondje uit Gran Canaria en een mooie dagelijkse reminder om af en toe even een stap terug te zetten, even stil te staan en te genieten van het huidige moment. Dat haar uiterlijk anderen ook veel vreugde brengt doet ons heel goed. Het zorgt voor zoveel vrolijke gezichten op straat en voor verbinding met de mensen die we tegenkomen. 
Je bent al gelukkig

Je bent al gelukkig

We zijn ouders van ons 1-jarige dochtertje Jet.

Jet, omdat Tjalling een gekke voorliefde heeft voor vliegtuigen? Nee, haar naam heeft eigenlijk geen echte betekenis. Het betekent ‘al’ in het Engels, yet. Je bent ‘al’ gelukkig, alleen het denken, maakt dat we dat niet altijd ervaren. Het plezier van dit kleine meisje is voor ons een mooie dagelijkse reminder daaraan. 

Persoonlijke ontwikkeling

persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk in ons leven. We hebben misschien wel een paar honderd boeken over persoonlijk ontwikkeling gelezen en geluisterd. Het bezoeken van vele seminars staat daarbij ook centraal. Maar de meeste waarde halen wij beiden toch uit de jaarlijkse Vipassana stilte retraites. Tien dagen in complete stilte. Het is een goede reset, om weer even te ervaren wat er nou écht belangrijk is in het leven. Dagelijks mediteren wij elke ochtend een uurtje en hopen dit ooit samen met jou te kunnen doen op een van onze retraites.

Een dagelijks gelukkiger leven

stilte.nl

Wij hebben onszelf als doel gesteld dat ook jij een gelukkiger dagelijks leven gaat leiden. Wij passen zelf al jarenlang één simpele techniek toe die voor ons werkt. Door deze techniek leven we in flow, hebben we een innerlijke rust en voelen we ons dagelijks gelukkiger. Ook jij kan deze techniek gaan toepassen. Deze techniek gaat zorgen dat jij vaker dingen gaat weglaten in plaats van toevoegen. Dit is een van de grootste uitdagingen in de huidige maatschappij. De techniek zal je laten inzien dat geluk al in jou aanwezig is, je hoeft er alleen maar op af te stemmen.


Stilte.nl richt zich op mensen die eigenlijk al best veel heel hebben in hun leven waar ze dankbaar voor mogen zijn, maar toch niet echt gelukkig zijn. Is dit voor jou herkenbaar? Dan kunnen wij jou zeker helpen.